Cateringfirma vil plante et træ i Tanzania for hver solgt julemenu

8865818796_4307704e3a_b
Udsigt over Usambara-bjergene i Tanzania, hvor de julemenu-finansierede træer skal plantes.
Foto: David Ashby (CC BY 2.0)
Laurits Holdt

Restaurant- og cateringfirmaet Cofoco har indgået et samarbejde med den britiske organisation Carbon Free Dining, som betyde, at den danske virksomhed for hver solgt cateringmenu til jul og nytår vil donere penge til et træ, som skal plantes i Tanzania.

Årets salg forventes at blive omsat til 30.000 nye træer, som skal plantes i Usambara-bjergene i den nordøstlige del af det østafrikanske land med et samlet CO2-optag på omtrent 30.000 tons i løbet af deres levetid, skriver virksomheden.

Virksomheden driver 13 restauranter i København og den selvstændige virksomhed Copenhagen Airport Solutions, som laver færdigretter til bl.a. 7Eleven-butikkerne og en række supermarkeder samt catering.

“I en tid med meget snak og alt for lidt handling er det bydende nødvendigt, at vi som virksomhed tager vores del af ansvaret i den grønne omstilling. Det lyder måske flot, men et enkelt festmåltid kan gøre en konkret forskel, og med vores volumen bliver der faktisk tale om en ganske markant forskel. Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag,” forklarer August Lund, medejer af Cofoco.

Læs mere om Carbon Free Dining her og om moderorganisationen Green Earth Appeal her, som er officiel partner i FNs ‘Billion Tree Campaign’: https://carbonfreedining.org/

Træsorterne varierer afhængigt af de konkrete lokale behov og forhold, men der vil typisk være tale om f.eks. moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.